1. Ce este micropigmentarea scalpului?

Micropigmentarea scalpului, având și denumirea de tatuaj medical, recreează prin introducerea de pigmenți organici în piele, aspectul de foliculi de păr naturali, mai exact se obține aspectul de păr tuns scurt (periuță) sau efectul de umplere (păr mai des).
Micropigmentarea scalpului (MPS) poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ascunde cicatricile rezultate în urma transplanturilor de păr, pentru a acoperi efectele arsurilor sau pentru a trata căderea părului cauzată de afecțiuni precum alopecia.
Tratamentul este dedicat atât femeilor, cât și bărbaților.

2. Este dureroasă procedura ?

Micropigmentare scalpului NU este o procedură dureroasă, însă pentru persoanele foarte sensibile, pentru a atenua disconfortul generat de înțepăturile acelor, se poate folosi o cremă specială anestezică.
Micropigmentarea scalpului este un tratament pe deplin non-invaziv și non-chirurgical, neavând reacții adverse sau contraindicații.

3. Câte sesiuni sunt necesare?

Sunt necesare 3 ședințe.
Între prima și a doua ședință trebuie să fie o diferență de 14 zile. A treia ședință se realizează la trei săptămâni după cea de a doua ședință.
* De reținut! În cazul unui scalp deshidratat, pigmentul este reținut mai greu în piele, așadar există posibilitatea să fie necesară o a patra ședință.

4. Cât durează o ședință?

Durata sesiunilor va depinde de dimensiunea zonei pe care trebuie să o acoperim. De obicei, sunt necesare 3 până la 5 ore, dar vi se va oferi un interval de timp mai exact în timpul consultației dumneavoastră.

5. Cât durează rezultatul?

Efectul micropigmentării scalpului, cu o îngrijire corespunzătoare, poate dura de la 3 la 7 ani.
Opțional, pentru un look fresh se poate face o singura procedura de retuș o data la 12 luni, iar costul procedurii este în jurul unui sfert din costul initial, însă poate varia .

6. Trebuie sa imi iau concediu medical pentru efectuarea sesiunilor?

Fiind un tratament non-invaziv, nu necesită timp de recuperare după sesiuni.
Nu sunt efecte secundare raportate!
Este normal ca clienții să experimenteze o roșeață ușoară pe scalp, în prima zi după procedură. Cu toate acestea, acest disconfort este temporar și, de obicei, dispare în 24 de ore.

7. Pigmentul își schimbă culoarea în timp?

Micropigmentare scalpului este o procedură de mare succes, de mai bine de 10 ani, în Statele Unite ale Americii si Marea Britanie.
Suntem mândri să vă informăm că pigmentul pe care îl utilizăm, importat din S.U.A. , este folosit de renumiții trainerii internationali în această procedură John Chandler, Fernando Cortes și Ryan Kingsbury.
Pigmentul este 100% vegan, permite o vindecare rapidă, NU își schimbă culoarea în timp și nu este testat pe animale.

8. Micropigmentarea scalpului sau transplantul de păr?

De cele mai multe ori căderea părului la bărbați este cauzată de alopecia androgenetică (cauză genetică) și afectează peste 50% dintre bărbații de peste 50 de ani.
Implantul de păr este o intervenție chirurgicală cu o mulțime de beneficii, în unele cazuri. În primul rând este o soluție permanentă, dar există și cazuri când părul a căzut și a fost necesară o a doua intervenție.
Micropigmentarea scalpului este soluția intermediară excelentă pentru persoanele care caută o soluție pe termen lung, fără riscuri, o soluție sigură cu rezultate vizibile încă de la prima sesiune, însă fără a trece prin toți pașii unei intervenții chirurgicale, adică dureri, cicatrici, sângerări , fără apariții în public dupa intervenție (vindecarea totală după transplantul de păr poate dura până la 6 luni), concediu medical pentru recuperare, etc.
Nu oricine este un candidat ideal pentru transplantul de păr, întrucât prima regulă importantă în proces este ca pacientul să aibă zona donatoare.
În mod special, femeile nu sunt candidate ideale atunci când vine vorba de transplantul de păr, deoarece femeile nu sunt dispuse să își radă părul de pe cap pentru intervenție, atunci pentru ele devine imposibil de atins acest vis, dar din fericire micropigmentarea scalpului este tratamentul ideal atunci când vine vorba de alopecia androgenetică , de tracțiune , alopecia marginalis sau dezechilibre hormonale (nastere, menopauza, stres emoțional, etc).

9. Care este costul procedurii?

Adaptăm si personalizăm procedura în funcție de dorințele si necesitățile dumneavoastră, în funcție de cât de mare este zona pe care trebuie să o acoperim, ceea ce înseamnă că prețurile pot varia. În cadrul consultației veți fi informat/ă cu privire la acest aspect.

10. Cum pot face o programare?

Înainte de a rezerva o programare, toți clienții trebuie să aibă o consultație.
Consultația este gratuită și reprezintă un pas important, astfel ne asigurăm că înțelegem nevoile și obiectivele dumneavoastră și vă putem oferi cele mai bune servicii posibile. În timpul consultării, vom discuta preocupările dumneavoastră, vom răspunde la orice întrebări pe care le aveți și vă vom oferi o imagine de ansamblu asupra procesului de tratament. Făcându-ne timp să ne întâlnim cu dumneavoastră în prealabil, ne putem asigura că experiența ta cu noi este adaptată nevoilor și așteptărilor tale individuale.
Pentru a vă programa consultația gratuită ne puteți contacta direct la 0765 002 021.